Alexandre Iordachescu představí v předpremiéře Cestu za horizont


Režisér Alexandre Iordachescu uvede na Festivalu francouzského filmu svůj režijní debut Cesta za horizont v pátek 26. listopadu v 18h45 v Brně v kině Art a v sobotu 27. listopadu ve 21h v kině pražském kině Světozor.

Ve filmu Alexandra Iordachesca Cesta za horizont, který byl uveden ve světové premiéře na MFF v Montrealu v soutěži debutů, ztvárnil svou poslední hereckou roli Guillaume Depardieu po boku Alysson Paradis, sestry slavnější Vanessy Paradis. Depardieu v napínavém sci-fi dramatu hraje pacienta Jonathana, který se ocitá v pasti profesora genetiky z věhlasné kliniky určené k regeneraci těla. S pomocí profesorovy dcery (Alysson Paradis) se Jonathan snaží nalézt cestu zpět na svobodu. „Jádro příběhu vzniklo až díky setkání s Guillaumem Depardieu“, říká režisér Iordachescu. „Měl podobné filozofické obavy, obavy o existenci. Jakmile jsem se s ním rozhodl pracovat, bylo jasné, že scénář pro Guillauma přepíši.“ Guillaume Depardieu, syn slavného herce Gérarda Depardieu, po natáčení filmu zemřel a předčasně ukončil tímto filozofujícím filmem svou hereckou kariéru.

Film Alexandra Iordachesca Cesta za horizont bude uveden v předpremiéře v rámci Festivalu francouzského filmu v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Praze. Premiéra filmu je ohlášena společností Verbascum Imago na 7. dubna 2011.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

STRANA "22"

"Milionové chvilky" Andreje Babiše

DANIEL SZABÓ / Politická moc bezmocných ve filmech Papírový voják a Taxi, Teherán… aneb hra o lidskou identitu