François Ozon přijede na zahájení 13. Festivalu francouzského filmu

Uznávaný francouzský režisér François Ozon přijede do Prahy uvést svůj nový film Profesionální manželka na zahájení 13. ročníku Festivalu francouzského filmu 2010.
V Ozonově retrokomedii o postavení ženy v politice a ve společnosti 70. let exceluje Catherine Deneuve po boku mladé herečky Judith Godrèche a vynikajících herců Fabrice Luchiniho, Gérarda Depardieu.

François Ozon spolu s herečkou Judith Godrèche uvedou Profesionální manželku v předpremiéře na zahájení festivalu ve čtvrtek 25. listopadu v pražském kině Lucerna.
V pátek 26. listopadu umělci představí film divákům v Praze v kině Světozor.

Ozon má na svém kontě víc jak desítku celovečerních filmů. Už jeho režijní debut Sitcom byl uveden v rámci Týdne kritiky na festivalu v Cannes a jeho další celovečerní snímky (Pod pískem, Bazén, 5x2, Čas, který zbývá, 8 žen, Angel, Ricky, Útěk) jsou promítány na mezinárodních filmových festivalech. Komedie Profesionální manželka byla uvedena letos ve světové premiéře na Mezinárodním festivalu v Torontu a byla velmi vřele přijata i na benátské Mostře. Distribuční společnost 35 MM uvede film do kin v České republice 23. prosince 2010.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

STRANA "22"

"Milionové chvilky" Andreje Babiše

DANIEL SZABÓ / Politická moc bezmocných ve filmech Papírový voják a Taxi, Teherán… aneb hra o lidskou identitu